Eksplozija v stanovanjski hiši

img
Jan
30

Zaradi eksplozije plina se je porušila polovica stanovanjske hiše. Poleg poklicne gasilske enote GRS Kranj, smo bili aktivirani tudi člani prostovoljnih društev Britof in Kokrica, ter kinologi, ker se ni vedelo koliko točno oseb je lahko še v hiši. Ob našem prihodu smo slišali klice na pomoč ujete osebe pod ruševinami. Takoj je stekla tudi evakuacija okoliških prebivalcev v okviru 100m v vse smeri (7 oseb iz 4. hiš). Zaradi intervencije je bila zaprta tudi glavna cesta Kranj – Golnik v dolžini nekaj 100m. Objekt smo podprli in začeli z izkopavanjem materiala. Ko smo se dokopali do osebe, smo le to iznesli in jo predali reševalcem NMP v nadaljno osrbo.

 • POŽARI IN EKSPLOZIJE (27.05.2018 10:32)
  Požari v objektih - Cevovodi, komunikacijska omrežja in elektroenergetski vodiOb 8.42 je v naselju Vrhje, občina Brežice, gorelo v transformatorski postaji. Gasilci PGD Župelevec in Kapele so zavarovali kraj požara, opravili pregled transformatorja ter ohladili varovalko. Dežurni delavec Elektra Celje je izklopil transformator ter zamenjal varovalko.
 • NESREČE V PROMETU (27.05.2018 10:18)
  Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeŠKOFJA LOKA, Prometna nesreča - Škofja Loka
 • NESREČE V PROMETU (27.05.2018 10:01)
  Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeVITANJE, Prometna nesreča -motorist- v Paki pri Vitanju.
 • TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ (27.05.2018 09:56)
  Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomočŠKOFJA LOKA, Reševanje mačka, Škofja Loka
 • DRUGE NESREČE (27.05.2018 09:01)
  Reševanja obolelih oseb - reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)Ob 7.18 je bila v naselju Gorjansko, občina Komen, najdena negibna oseba katera ni dihala. Prvi posredovalci PGD Komen so do prihoda reševalcev NMP Sežana pregledali življenjske funkcije obolele osebe ter pričeli z oživljanjem, katero pa ni bilo uspešno.

Meteoalarm

Radarska Slika padavin

Požarna Ogroženost

X