Sprejem Jana Polanca v Britofu

img
Jun
02

Po končani dirki po Italiji so v domačem Britofu domači, prijatelji in vaščani slovesno pričakali Jana Polanca, ki je kot drugi Slovenec na letošnji tritedenski dirki nosil rožnato majico, dirko pa je zaključil na skupno 14. mestu. Med njimi je bil tudi selektor slovenske članske reprezentance Andrej Hauptman, ki se je na dirki preskusil tudi kot pomočnik športnega direktorja ekipe UAE Team Emirates, za katero vozi Polanc.

Jan Polanc je na Giru leta 2015 in 2017 že osvojil etapni zmagi, tokrat pa je z rožnato majico nadgradil dosežene uspehe in v Sloveniji povzročil kolesarsko evforijo.


 »Nisem pričakoval, da bi lahko osvojil rožnato majico. Ko jo je osvojil ekipni kolega, sem rekel, nič ne bo. Potem pa se je ponudila priložnost in sem jo izkoristil. Ko sem oblekel majico, nisem imel posebnih občutkov, zvečer, ko sem malo razmišljal, pa sem se spomnil vseh treningov in vseh treningov iz preteklih let. To je nekaj najlepšega, kar lahko doživi kolesar. Zadnji teden je bila podpora od doma in ob cesti, ki smo jo imeli slovenski kolesarji, neverjetna.«

Za zgodovinski uspeh, ki ga je dosegel Jan Polanc, je v veliki meri zaslužen njegov oče Marko Polanc, dolgoletni trener in kolesarski strokovnjak ter nekdanji tekmovalec, ki je tekmoval za kolesarski klub Sava iz Kranja ter za Jugoslovansko kolesarsko reprezentanco.

»Mi kot tekmovalci v bivši Jugoslaviji smo sanjali, da bi se udeležili Gira, o rožnati majici nismo upali niti sanjati. Do sedaj, ko je bila izvedena že 102. izvedba Gira, je bilo vsega skupaj 278 nosilcev rožnate majice in Jan je eden izmed njih.«

Upravičeno je okrcal tudi neprimerno obnašanje nekaterih slovenskih navijačev.

»Lepo je videti veliko slovenskih zastav, vendar je kolesarska kultura zelo slaba, kar se je videlo s potiskanjem Rogliča, pri čemer je bil kaznovan z 10. sekundami pribitka in z incidentom, ki ga je doživel Lopez. Pijančevanje ne sodil v šport, meče pa slabo luč na kolesarstvo.«

Ni pa ostal dolžan tudi slovenskim medijem, ki velikokrat nekorektno poročajo o kolesarstvu.

Ideja, da bi pripravili Janu sprejem, je nastala spontano, glavna akterja pa sta bila njegovo dekle Mateja Šprohar in prijatelj Klemen Sedlar, ki sta z domačimi gasilci in sponzorji pripravila sprejem, vreden rožnate majice.

Vir novice: prijavim.se

Zadnja Aktiviranja

Požar, eksplozija18.09.2019 06:23JESENICE
Požari v nestanovanjskih stavbah17.09.2019 22:26NAZARJEOb 22.19 so v Prihovi, občina Nazarje, v silosu zagoreli sekanci. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so izvlekli stroj iz deponije sekancev ter pogasili požar.
Nesreče v cestnem prometu17.09.2019 22:02MORAVČEOb 22.00 je v Spodnji Dobravi, občina Moravče, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom postavili vozilo nazaj na kolesa. Reševalci NMP Domžale so lažje poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in ga prepeljali v ZD Domžale.
Tehnična in druga pomoč17.09.2019 20:57MARIBOROb 20.51 so na Titovi cesti v Mariboru, gasilci JZ GB Maribor, z gradbeno folijo pokrili 130 kvadratnih metrov strehe, ki je zaradi vzdrževalnih del in obilnega dežja pričela zamakat.
Nesreče v cestnem prometu17.09.2019 20:38APAČEOb 20.35 je v naselju Pogled, občina Apače, prišlo do prometne nesreče v kateri je voznica osebnega vozila zapeljala s cestišča in pri tem utrpela telesne poškodbe. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so nudili pomoč službi nujne medicinske pomoči in policiji ter sanirali mesto nesreče.

Meteoalarm

X