Sprejem Jana Polanca v Britofu

img
Jun
02

Po končani dirki po Italiji so v domačem Britofu domači, prijatelji in vaščani slovesno pričakali Jana Polanca, ki je kot drugi Slovenec na letošnji tritedenski dirki nosil rožnato majico, dirko pa je zaključil na skupno 14. mestu. Med njimi je bil tudi selektor slovenske članske reprezentance Andrej Hauptman, ki se je na dirki preskusil tudi kot pomočnik športnega direktorja ekipe UAE Team Emirates, za katero vozi Polanc.

Jan Polanc je na Giru leta 2015 in 2017 že osvojil etapni zmagi, tokrat pa je z rožnato majico nadgradil dosežene uspehe in v Sloveniji povzročil kolesarsko evforijo.


 »Nisem pričakoval, da bi lahko osvojil rožnato majico. Ko jo je osvojil ekipni kolega, sem rekel, nič ne bo. Potem pa se je ponudila priložnost in sem jo izkoristil. Ko sem oblekel majico, nisem imel posebnih občutkov, zvečer, ko sem malo razmišljal, pa sem se spomnil vseh treningov in vseh treningov iz preteklih let. To je nekaj najlepšega, kar lahko doživi kolesar. Zadnji teden je bila podpora od doma in ob cesti, ki smo jo imeli slovenski kolesarji, neverjetna.«

Za zgodovinski uspeh, ki ga je dosegel Jan Polanc, je v veliki meri zaslužen njegov oče Marko Polanc, dolgoletni trener in kolesarski strokovnjak ter nekdanji tekmovalec, ki je tekmoval za kolesarski klub Sava iz Kranja ter za Jugoslovansko kolesarsko reprezentanco.

»Mi kot tekmovalci v bivši Jugoslaviji smo sanjali, da bi se udeležili Gira, o rožnati majici nismo upali niti sanjati. Do sedaj, ko je bila izvedena že 102. izvedba Gira, je bilo vsega skupaj 278 nosilcev rožnate majice in Jan je eden izmed njih.«

Upravičeno je okrcal tudi neprimerno obnašanje nekaterih slovenskih navijačev.

»Lepo je videti veliko slovenskih zastav, vendar je kolesarska kultura zelo slaba, kar se je videlo s potiskanjem Rogliča, pri čemer je bil kaznovan z 10. sekundami pribitka in z incidentom, ki ga je doživel Lopez. Pijančevanje ne sodil v šport, meče pa slabo luč na kolesarstvo.«

Ni pa ostal dolžan tudi slovenskim medijem, ki velikokrat nekorektno poročajo o kolesarstvu.

Ideja, da bi pripravili Janu sprejem, je nastala spontano, glavna akterja pa sta bila njegovo dekle Mateja Šprohar in prijatelj Klemen Sedlar, ki sta z domačimi gasilci in sponzorji pripravila sprejem, vreden rožnate majice.

Vir novice: prijavim.se

Zadnja Aktiviranja

Nesreče v cestnem prometu25.01.2020 02:40TOLMINOb 2.35 je na cesti Kozaršče–Most na Soči, občina Tolmin, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho, pri tem se ni poškodovala. Gasilci PGD Tolmin so vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine.
Požari v stanovanjskih stavbah24.01.2020 23:10ŽUŽEMBERKOb 23.09 so v naselju Žvirče, občina Žužemberk, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hinje in Žužemberk so objekt požarno zavarovali, nadzorovali dimnik do izgoretja saj, ga pogasili in očistili ter pregledali območje s termo kamero.
Nesreče v cestnem prometu24.01.2020 20:11BOHINJOb 20.11 sta v soteski pri naselju Nomenj, občina Bohinj, trčila osebno vozilo in avtobus. Poškodovana je bila ena oseba v osebnem vozilu. Potniki in voznik v avtobusu niso bili poškodovani. Gasilci PGD Bled in Bohinjska Bistrica so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Bled pri oskrbi poškodovane osebe, pospremili potnike iz avtobusa na varno mesto in nato v nadomestni avtobus, odklopili akumulatorja na obeh vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, očistili vozišče na razdalji približno 50 metrov ter nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju obeh vozil . Cesta Bled Bohinj je bila v času intervencije zaprta.
Nesreče v cestnem prometu24.01.2020 19:47KRANJOb 19.30 je prišlo na izvozu z avtoceste Kranj-zahod, občina Kranj, do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Posredovali so gasilci GARS Kranj, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in sanirali cestišče.
Požari na travniških površinah24.01.2020 18:20POSTOJNAOb 18.18 je v Stari vasi, občina Postojna, gorela trava. Požar na površini okoli petdesetih kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Postojna.

Radarska Slika padavin

Meteoalarm

X