Trije pripravniki ter dva nova posredovalca

img
Dec
05

V Bitnjah je v sklopu gasilske zveze MO Kranj potekal tečaj za gasilca pripravnika. Iz našega društva so se tečaja udeležili trije člani- Niko, Jaka in Martin. Tečaj so vsi uspešno opravili. Na tečaju so spoznali osnovne postopke taktike gašena,zaščite gasilca, razvrščanja…
Ob skoraj istem času pa se je od odvijal še tečaj pridobitev licence za prve posredovalce, tečaja sta se udeležila dva naša člana- Andraž in Matjaž, oba sta tečaj uspešno opravila, in s temu okrepila ekipo prvih posredovalcev v PGD Britof.

Zadnja Aktiviranja

Tehnična in druga pomoč21.04.2019 07:44LJUBLJANA
Nesreče v gorah21.04.2019 07:37BOHINJOb 22.35 sta se pod Viševnikom, občina Bohinj, izgubili dve planinki. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so planinki našli in ju pospremili v dolino nepoškodovani.
Tehnična in druga pomoč21.04.2019 06:58CELJEOb 21.32 je na Pohorski ulici v Celju, zaradi težav z odtoki v stanovanje tekla voda. Posredovali so gasilci PGE Celje in zaprli ventil za vodo.
Nesreče v cestnem prometu21.04.2019 00:48RENČE-VOGRSKOOb 0.40 sta na regionalni cesti Šempeter- Dornberk v občini Renče-Vogrsko trčili osebni vozili. Eno od vozil je prebilo zaščitno ograjo na mostu čez potok Lijak, obstalo na nasprotnem bregu in zagorelo, drugo vozilo pa je naletelo na poškodovani del zaščitne ograje mostu na vozišču in se prevrnilo na bok. Voznik prvega vozila je pobegnil s kraja dogodka, drugi pa je nepoškodovan izstopil iz vozila. Posredovali so gasilci GE JZGRD Nova Gorica in gasilci PGD Renče-Vogrsko. Zavarovali in razsvetlili so kraj nesreče ter pogasili goreče vozilo. Prevrnjeno vozilo so postavili na kolesa in odstranili z vozišča. Nevtralizirali so razlite motorne tekočine na vozišču in odstranili del poškodovane ograje.
Požari v komunalnih in drugih zabojnikih21.04.2019 00:08MARIBOROb 0.03 je v Mariboru zagorelo v zabojniku za komunalne odpadke. Posredovali so poklicni gasilci GB Maribor in požar pogasili. Zabojnik je uničen.

Meteoalarm

X